Öppna konto hos IG Markets

Att öppna konto på IG tar är smidigt och tar bara några minuter. Nedan går vi igenom de tre steg som krävs för att öppna ett konto hos IG. Det du kommer behöva ha nära till hands är en identitetshandling som ett pass, ID-kort eller körkort. Detta är för din säkerhet, så ingen annan kan öppna ett konto i ditt namn eller göra något annat otillbörligt. IG markets är reglerade av Svenska Finansinspektionen och är en aktör som funnits i över 40 år vilket gör att du inte behöver vara orolig att dina handlingar hamnar i fel händer.

Steg 1 av 3

Klicka här för att öppna en ny flik i din webbläsare där du fyller i dina personliga uppgifter som namn och email samt väljer det användarnamn du vill ha när du loggar in hos IG i fortsättningen.

Steg 2 av 3

Här kommer du behöva verifiera din identitet. Du behöver således en kopia av en identitetshandling, har du inte det går det snabbt och lätt att ta en bild med din telefon och ladda upp bilden antingen via mobilen direkt eller maila den till din mail och sen ladda upp den därifrån.

Steg 3 av 3

Nu är du nästan klar, det siste steget i registreringsprocessen innefattar att du behöver besvara några korta frågor kring din erfarenhet av finansiella instrument. Detta är för att IG skall kunna skapa sig en uppfattning av din lämplighet och säkerställa att du förstår att handel med finansiella instrument inte bara innebär möjligheter men även innefattar risker.

Övrigt

Kundtjänst
Har du några problem eller frågor under din registreringsprocess eller handel så har IG en kundtjänst (08-505 15 000) som är öppen dygnet runt förutom mellan 23.00 på fredag till 09.00 på lördag morgon. De har även en chatt samt mail där alla möjliga frågor kan ställas.

Hur lång tid tar ansökningsprocessen?
De flesta ansökningar godkänns omgående och du kan ofta börja handla inom 24 timmar.

Finns demokonto?
IG erbjuder ett kostnadsfritt demokonto som man kan öva på och lära känna plattformen.

Du kan även ansöka via vanlig post
Klicka här för att ladda ner ansökningsblanketten.

Hur sätter du in pengar?

När du är inloggad på ditt konto hos IG så klickar du på ”insättning” längst upp till vänster sen under ”betalningar” väljer du ”Insättning” och väl på insättning väljer du hur du vill sätta in pengarna följande möjligheter finns:
Kort och PayPal går fortast, oftast direkt medan banköverföring kan ta uppemot några dagar.